DyreID lanserer gratis tjeneste for Savnet & Funnet

Savnet & Funnet er en naturlig tjeneste for DyreID og en tjeneste som vil gi alle dyreeiere en ekstra trygghet. Kjernen i vår virksomhet er identifisering, sporing og gjenfinning og det er derfor naturlig at vi nå lanserer Savnet & Funnet. Som en del av denne tjenesten er "Søkbar på 1-2-3" som gjør at ditt dyr er søkbar med bilde hvis noen finner en savnet hund eller katt i ditt nærområde. Dette er en gratistjeneste fra DyreID og er en naturlig del av vår nasjonale ID-tjeneste.

Du kan registrere at du ønsker å være "Søkbar på 1-2-3"

Kom i gang på 1-2-3

Du har nå muligheten til å regsitrere at din hund eller katt skal være søkbar med bilde, hvis noen finner en savnet hund eller katt i sitt nærområde. De som finner et savnet dyr vil da enkelt gå inn på DyreID.no og se om det savnede dyret er din hund eller katt. Med DyreIDs "Søkbar på 1-2-3" kan du faktisk bli kontaktet for gjenfinning allerede før du merker at er savnet! De fleste dyreeieres mareritt er at kjæledyret skal bli borte – og at eier ikke skal bli kontaktet ved eventuell gjenfinning. Derfor lanserer vi Savnet & Funnet som er en tjeneste fra DyreID, hvor du kan melde inn ditt kjæledyr som savnet – eller melde fra om du har funnet et kjæledyr.
DyreID forvalter det nasjonale ID-registeret over kjæledyr. Vi har derfor lagret informasjonen om deg og ditt dyr hos oss.

Slik kommer du i gang:

  1. Klikk på knappen "Registrer" under. Du vil da få få muligheten til å klikke på "Motta engangskode". Denne sendes til din e-post.
  2. Gå igjennom og sjekk at alle data om deg og ditt dyr er korrekt registrert.
  3. Last opp eller ta bilde av din hund eller katt- dette kan du gjøre direkte med din telefon
  4. Lagre og godkjenn

OBS! Vi gjør oppmerksom på at henvendelser går automatisk via våre løsninger. Dette for å ivareta sikkerheten i løsningen

DyreID samarbeider med landets dyreklinikker

DyreIDs publikumssøk er allerede en forutsetning for et fungerende system for Savnet & Funnet, all den tid du som eier kan bli funnet ved søk på ID-nummer. ID-merking og registrering skjer hos landets dyreklinikker som sender data direkte inn til oss.
DyreID vil også samarbeide med Viking Redningstjeneste om Savnet & Funnet, og vil ha direkteintegrasjon mot deres hittehundtjeneste, som de forvalter på vegne av myndighetene. Dette betyr at Savnet & Funnet fra DyreID blir en komplett tjeneste når vi lanserer i oktober.

Lansering i oktober

Selve Savnet & Funnet-tjenesten vil lanseres i oktober. Det er derfor viktig at du registrerer deg allerede nå for at ditt dyr skal kunne være søkbar med bilde i kart ved lansering. Å være søkbar hvis noen finner et kjæledyr i ditt nærområde vil være en grunnleggende trygghet og sikkerhet for alle dyreeiere.

Alle dyreeiere kan nå registrere at de ønsker å være søkbare

Savnede dyr vises i kart basert på lokalisering

Hvordan fungerer Savnet & Funnet fra DyreID?
Savnet & Funnet er fullintegrert med DyreIDs ID-database. Dette betyr at eiere som savner en hund eller katt enkelt kan logge inn på Min Side og rapportere sitt dyr som savnet.
Alle data vil være forhåndsutfylt med de lagrede data vi har.

Enklere blir det ikke!
Hvis dyret mot formodning ikke er registrert hos DyreID, kan man selvfølgelig rapportere et savnet dyr ved å opprette en egen profil hos oss. Dette vil være mulig ved lansering i oktober.

Hvordan fungerer Søkbar på 1-2-3?
DyreID sender nå ut informasjon til alle landets registrerte hunde- og katteeiere. Du kan med noen enkle steg indikerer at du ønsker å være søkbar med bilde av din hund eller katt. Hvis noen finner din hund eller katt vil du bli kontaktet.
Med DyreIDs "Søkbar på 1-2-3" kan man altså nå bli kontaktet for gjenfinning allerede før man merker at dyret er savnet!

Hvis noen finner et savnet dyr- hva gjør de?
DyreIDs Savnet & Funnet-tjeneste er utviklet med fokus på enkelhet og brukervennlighet. Tjenesten vil være en naturlig del av DyreIDs nettsider, og her velger man å søke i rapporterte savnede dyr. Vi ber om tillatelse til å bruke lokalisering på telefonen og viser hunder eller katter i nærområde denne befinner seg. Rapporterte savnede dyr eller dyr som befinner seg i nærområdet vil da vises i kart og man kan enkelt se om det er rapporterte dyr de har funnet.

Søkbar på 1-2-3, kan den misbrukes?
DyreID har laget tjenesten slik at kontakt med deg som eier går via oss, og vi formidler denne kontakten. Man må ha en profil hos oss før vi kan formidle kontakt.
Profiler med bilde vises ikke med eiers eksakte posisjon, vi viser lokasjon basert på postnummer.
På denne måten sikrer vi oss mot at tjenesten ikke kan misbrukes- en trygghet for alle.

Hvordan kan min veterinær bruke tjenesten?
Alle veterinærer kan bistå dyreeiere med å rapportere et savnet dyr via Min side. Hvis en klinikk får et savnet dyr inn, kan man enkelt søke opp dette enten via ID-søk eller på Savnet & Funnet

Når lanseres tjenesten Savnet & Funnet fra DyreID
Savnet & Funnet fra DyreID lanseres i oktober


Har du spørsmål?

  • Vi er medlem av Europetnet - det betyr at kjæledyr registrert hos DyreID også er søkbart i hele Europa.

Har du fått SMS eller e-post fra oss?

Vi har sendt ut melding til dyreeiere i forbindelse med bekreftelse og oppdatering av kontaktinfo.

Klikk her for å logge deg inn

Lukk